lauantai 3. kesäkuuta 2017

Hasselpähkinä-suklaakeksit

Kun nyt jauhottomien keksien tekoon ja makuun pääsin, päätin kokeilla jauhoa sisältäviä keksejä. Nämä ovat kevyemmän oloisia kuin aiemmat, maapähkinävoihin tekemäni keksit. Lisäksi näissä on mukavan paahteinen maku. Keksit pysyvät hyvin koossa ja ne rapsahtavat mukavasti purtaessa. Silti keksi sulaa ihanasti suuhun ja on rakenteeltaan hiekkaista, ei lainkaan sitkeää. Näitä tulee reilu satsi, joten resepti sopii hyvin juhlatarjoiluun. Tosin nämä ovat sen verran hyviä, että hupenevat kaapista melko rivakasti omankin porukan voimin...




Noin 50 kpl

250 g huoneenlämpöistä margariinia
1 dl hienoa sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 isoa kananmunaa
6½ dl hienoa vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1½ tl soodaa
1 tl suolaa125 g hasselpähkinärouhetta
150 g maitosuklaata
150 g tummaa suklaata


Leikkaa veitsellä suklaat karkeaksi rouheeksi. Vatkaa sähkövatkaimen kovalla nopeudella huoneenlämpöinen margariini, hieno sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhoseos, sooda ja suola. Lisää seos taikinaan ja sekoita hyvin vatkaimen rauhallisella nopeudella. Sekoita lopuksi joukkoon pähkinärouhe ja rouhitut suklaat. Nosta taikinasta pieniä pyöreähköjä kasoja tai palloja (noin golfpallon kokoisia) pellille leivinpaperin päälle. Tarvitset kaksi peltiä. Paista keksijä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä hyvin ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti