tiistai 11. huhtikuuta 2017

Töhnämunat

Yksi tämän vuoden ehdottomista pääsiäishiteistä ovat töhnämunat eli suklaamunat, jotka näyttävät aidoilta kananmunilta valkuaisineen ja keltuaisineen. Suklaamunina kannattaa käyttää ehdottomasti Kinder-munia, koska ne sopivat täydellisesti yhteen valkuaistäytteen kanssa, ja koska ne nyt vaan ovat parhaan makuisia pääsiäismunia ikinä (joskin sisällä olevien leluyllätysten suhteen nekin ovat kokeneet inflaation lapsuuteni kulta-ajoista, niisk). Näiden munien kanssa voit saada kanssaihmisissä aikaan Heston Blumenthal -henkisen wow-efektin, koska nämä todella näyttävät hämmästyttävän paljon aidoilta kananmunilta - kunhan ei anna ruskean ulkokuoren häiritä. Lisäksi näitä on yllättävän helppo ja kiva väkertää. Ei siis muuta kuin töhnämunien kimppuun ja sitä myöten varsin munarikasta pääsiäistä!




8 kpl

100 g valkosuklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
2 valkuaista
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

8 Kinder-munaa
½ prk mangososetta (esim. Piltti)


Kuori Kinder-munat kääreestä ja murra niistä varovasti yläosa. Nosta suklaamunat munakennoon odottamaan.

Pilko valkosuklaa vähän pienemmiksi paloiksi ja sulata se mikroaaltouunissa 10 sekunta kerrallaan. Kumoa tuorejuusto kulhoon. Vatkaa hieman jäähtynyt sula valkosuklaa tuorejuuston sekaan. Lisää joukkoon sitruunamehu. Vatkaa valkuaiset ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon valkosuklaa-tuorejuustoseos varovasti lusikalla. 

Lusikoi täyte minigrip-pussin sisälle, leikkaa yksi kulma auki ja pursota täyte Kinder-munien sisään. Anna täytteen kiinteytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Tee täytteeseen teelusikalla pieni kolo ja lusikoi siihen mangososetta juuri ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti