maanantai 27. kesäkuuta 2016

Perinteinen sokerikakkupohja

Äitini teki juhannuksena todella onnistuneen perinteisen täytekakun, joka yllätyksekseni maistui myös minulle. En nimittäin ole perinteisten täytekakkujen ystävä. Tämä kakku oli kuitenkin mehevä koostumukseltaan eikä liian makea maultaan. Pohja oli paistunut uunissa todella tasaisesti ja lopputulos oli ihanan kuohkea. Tätä kakkupohjaa voisin siis kokeilla jatkossa itsekin! Kakku kannattaa kostuttaa hyvissä ajoin, jotta pohja ehtii mehevöityä ennen tarjoilua. Kakun voi myös kostuttaa ja täyttää jo edellisenä päivänä, koska se vain paranee yön jääkaapissa oltuaan. Näin vain koristelu jää itse tarjoilupäivänä tehtäväksi ja kakku on varmasti todella mehevä! Kostutukseen voit käyttää mitä tahansa nestettä, mutta maito on miedon makunsa vuoksi aina onnistunut valinta. Täytteenä meillä oli banaaniviipaleita ja vaniljarahka-kermavaahtoseosta. Juhannuksen kunniaksi päällystimme kakun perinteiseen tapaan mansikoilla ja kermavaahdolla. Mikäli haluat olla trendikäs, koristele kakku vain päältä ja jätä kakun reunat näkyviin sellaisenaan, jolloin tuloksena on ns. naked cake. 




2 dl sokeria
3 kananmunaa
1½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Finmix)
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1 rkl pehmeää voita
hieman gluteenittomia korppujauhoja


Vatkaa kulhossa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne sokeri-munavaahtoon hitaasti vatkaten. Voitele irtokakkupohjavuoka voilla ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu siihen pistettävään puutikkuun. Anna jäähtyä hyvin huoneenlämmössä ennen kuin irrotat kakun vuoasta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti