sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Blankon lammaspasta

Blanko on jo pitkään turkulaista katukuvaa värittänyt ravintola aivan Aura-joen kupeessa. Yksi Blankon ruokalistan pitkäaikaisista suosikeista on lammaspasta, joka ei ole menettänyt hohtoaan vuosienkaan vieriessä. Koska Blankosta ei ole mahdollista saada gluteenitonta pastaa, en ole voinut syödä kyseistä annosta ravintolassa enää viime vuosina. Aika iso surku muuten. Onneksi apu on kuitenkin lähellä, sillä lammaspastan resepti löytyy ensimmäisestä Turku lautasella -kirjasta, joka puolestaan lymyilee kotikirjastossamme. Siispä kaupan kautta kotikeittiöön toviksi puuhastelemaan ja voilà... Blankon lammaspasta on kuin onkin ilmestynyt eteeni! Taas kerran on pienen ihmisen päivä pelastettu.




Aurinkotomaattipesto
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 tl Maldon-suolaa
6 rkl pinjansiemeniä
kourallinen basilikan lehtiä
2 rkl raastettua parmesania
1,75 dl extra virgin -oliiviöljyä

Valmista ensin aurinkotomaattipesto. Hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit monitoimikoneessa. Lisää  joukkoon suola, pinjansiemenet, basilikan lehdet ja parmesanraaste. Lisää lopuksi oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan lusikalla sekoittaen.

(Jätimme alkuperäisestä ohjeesta yhden valkosipulinkynnen pois ja laitoimme 2 dl:n sijaan hieman vähemmän extra virgin -oliiviöljyä, jotta lopputulos ei olisi niin öljyinen.)




4 annosta

400 g gluteenitonta tagliatelle-pastaa
400 g lampaan sisäfilettä
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
kourallinen villirucolaa
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
6 rkl aurinkotomaattipestoa
parmesanlastuja


Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kevyen ruskeiksi, siirrä sivuun odottamaan. Laita pastavesi kuumenemaan. Keitä pasta ohjeen mukaisesti. Pastan kypsyessä poista lihoista ohut kalvo terävällä veitsellä ja leikkaa parin sentin pätkiksi. Lyö valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja leikkaa karkeaksi murskaksi. Kuumenna wokkipannu savuavan kuumaksi. Laita pannulle oliiviöljy, lihapalat ja valkosipulit. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 1-2 minuuttia, jotta liha jää mediumiksi. Jos haluat lihoihin lisää väriä, voit hakea sitä joko liekittämällä tai grillistä. Siirrä lihat lämpimään vetäytymään (esim. folion sisään hieman lämpimään uuniin). Kaada valutettu pasta wokkipannuun. Sekoita joukkoon aurinkotomaattipesto nopeasti wokissa kuumentaen ja jaa pasta lautasille. Pyöräytä rucolat samassa pannussa ja jaa pastojen päälle. Annostele lihat lautasille rucolan päälle. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä ja parmesanlastuilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti