lauantai 21. helmikuuta 2015

Lehtisellerikeitto pikkelöidyn punakaalin ja paahdettujen saksanpähkinöiden kera

Meillä oli tänään ruokavieraita. Tarjosimme kolmen ruokalajin illallisen alkuruoaksi keittoa. Emme kumpikaan erityisemmin pidä lehtiselleristä, mutta halusimme kuitenkin yrittää valmistaa siitä jotain hyvää. Keittoa tekemään siis. Jätimme tällä kertaa perunan pois, eikä lopputulos kyllä kaivannut sitä laisinkaan. Tuloksena syntyi nimittäin samettisen pehmeää ja kermaisen täyteläistä keittoa, jossa maistui hienostuneesti lehtisellerin maku. Pikkelöity punakaali ja paahdetut saksanpähkinät toivat kaivattua purutuntumaa keittoon. Ihan mukiinmenevä aloitus siis. Jos mietit mitä tarjosimmekaan pää- ja jälkiruoaksi niin lue seuraavat postaukset...




Lehtisellerikeitto

4-6 annosta

1 iso sipuli
2-3 lehtisellerin vartta
30 cm purjoa
25 g voita
8 dl kanalientä
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
(maissitärkkelystä)

3 rkl saksanpähkinöitä


Paloittele sipuli, selleri ja purjo pieniksi. Kuullota kasvikset kattilassa voissa läpikuultaviksi.



Ennen ja jälkeen kuullotuksen.



Lisää kana- tai kasvisliemi ja keitä noin 15 minuuttia kunnes selleri on pehmeää. Mausta mustapippurilla. Paahda pähkinät kuivassa paistinpannussa ja siirrä lautaselle jäähtymään. Rouhi karkeiksi. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää kerma ja kiehauta keitto. Mausta suolalla ja suurusta maissitärkkelyksellä mikäli keitto ei ole mielestäsi riittävän paksua. Tarjoile keitto pikkelöidyn punakaalin, paahdettujen saksanpähkinöiden ja balsamicosiirapin kera.


Pikkelöity punakaali

250 g punakaalia
1 dl vettä
2 rkl punaviinietikkaa
½ dl hillosokeria


Yhdistä vesi, etikka ja sokeri kattilassa. Keitä kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi kulhoon jäähtymään. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaali liemeen ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään tunnin ajaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti