tiistai 30. syyskuuta 2014

Kantarellipiirakka

Kun parasta suppilovahverokautta vielä odotellaan, kannattaa herkutella ihanilla kantarelleilla. Perinteisen kermakastikkeen lisäksi kantarelli taipuu loistavasti muun muassa keitoksi, jauhelihan kanssa ja kasvislisukkeen osaksi - tai sitten piirakaksi, kuten me tällä kertaa teimme. Kantarellin kanssa kannattaa käyttää tuoreita yrttejä. Meillä oli tällä kertaa oman maan persiljaa, mutta myös timjami ja rosmariini käyvät todella hyvin. Viimeistään sienipiirakkaa syödessä voi todeta, että nyt on syksy!




Pohja:
3 dl Semper Grov Mixiä tai muuta tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl mantelijauhetta
1 dl Semper kaurahiutaleita
1½ dl emmental juustoraastetta
1 tl suolaa
150 g margariinia
½ dl vettä

Täyte:
1 l tuoreita kantarelleja
½ iso purjo
3 kananmunaa
2½ dl kolmen juuston ruokakermaa
1 dl emmental juustoraastetta
kourallinen tuoretta persiljaa
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
hieman voita


Valmista pohja. Sekoita kulhossa tumma jauhoseos, mantelijauhe, kaurahiutaleet, juustoraaste ja suola. Nypi rasva joukkoon ja sekoita lopuksi joukkoon vesi. Voitele pyöreä piirakkavuoka ja painele pohja vuokaan vedellä kostutettujen sormien avulla. 

Valmista täyte. Puhdista kantarellit ja pilko hieman pienemmiksi paloiksi. Hienonna purjo ja tuore persilja. Kuullota purjoa voissa paistinpannussa, lisää kantarellit ja mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljalla. Anna paistua kunnes sienistä on kaikki neste irronnut ja kuivunut. Sieniseoksen kypsyessä sekoita kulhossa keskenään kananmunat, ruokakerma ja muutama rouhaisu mustapippuria. Levitä valmis sieniseos piirakkapohjan päälle ja kaada päälle muna-kermaseos. Ripottele lopuksi päälle juustoraastetta.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Koristele tuoreella persiljalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti