maanantai 30. joulukuuta 2013

Pienet karpalo-kinuskipavlovat

Tällä Pirkka-lehden 12/2013 ohjeella tuli todella maistuvia pikkupavlovia joulunajan kahvipöytään! Vaikka pavlovat ovat näyttäviä tarjoiltavia, mielestäni resepti oli helppo ja kohtalaisen yksinkertainen toteuttaa. Lopputulos oli kevyt, ja karpalon ja kinuskin liitto toimi loistavasti!


18 kpl

Marenki
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

Karpalokastike
100 g karpaloita
½ dl vettä
1 rkl sokeria

Kinuskivaahto
1 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 dl kinuskikastiketta

Koristeeksi
½ dl mantelilastuja
karpaloita

Piirrä leivinpaperiin 18 pientä ympyrää pienen mukin avulla (halkaisija noin 6 cm). Käännä leivinpaperi ylösalaisin, jotta piirrokset eivät tartu marenkeihin. Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi sokeri vähän kerrallaan, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Pursota marenki pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi levyiksi, joissa on korkeammat reunat (jotta täytteelle jää sopiva tila keskelle). Itse tein niin, että aloitin pursotuksen ympyrän keskeltä ja pursotin ulkokehän kahteen kertaan (kaksi pursotuskierrosta siis päällekkäin). Paista marenkeja 125 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 60 minuuttia tai kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Anna marenkien jäähtyä hyvin. Valmista karpalokastike. Kuumenna karpalot, vesi ja sokeri pienessä kattilassa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee. Jäähdytä hyvin. Valmista kinuskivaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja kinuskikastike joukkoon. Paahda mantelilastut kuumalla pannulla vaalean ruskeiksi. Jaa kinuskivaahto ja karpalokastike marenkilevyjen päälle. Koristele karpaloilla ja paahdetuilla manteleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti