maanantai 30. syyskuuta 2013

Kukkakaali-suppilovahveropaistos

Työkaverini ja Sikke Sumarin innoittamana päädyin kokeilemaan uutta lisäkettä. Proteiinin lähteenä annoksessa oli tällä kertaa possu, joka sopi varsin mainiosti yhteen tässä lisäkkeessä olevan pekonin kanssa. Myös kana sopisi kimppaan tämän kanssa, kala taas ei niinkään. Juuston määrässä voi säästellä jos haluaa. Minä en halunnut ja hyvää tuli! Vaikka eihän se mikään yllätys ole, kun lautasella on sieniä ja pekonia...


Neljälle

1 keskikokoinen kukkakaali
1 paketti pekonia pilkottuna
100 g suppilovahveroita
1 sipuli hienonnettuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
100 g juustoraastetta 
suolaa
mustapippuria

Pilko kukkakaali sopivan kokoisiksi nuppukimpaleiksi ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Paista pekonisuikaleita pannulla, lisää hienonnettu sipuli ja kuullota hetki. Lisää suppilovahverot ja paista seos rapeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskemään. Kaada kukkakaalit uunivuokaan ja ripottele pekonisieniseos pinnalle. Kaada muna-kerma-seos päälle ja sekoita kevyesti. Lisää lopuksi juustoraaste pinnalle ja kypsennä uunissa 180 asteessa 30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti